Заловиха 3-ма българи да внасят нелегално алкохол в Гърция

В автомобила на тримата нашенци са били открити 58 бутилки с алкохол. Съдът в Момчилград осъди условно грък за трафик на 150 литра спирт

Трима българи, на възраст 30, 25 и 18, са били арестувани при ГКПП "Маказа-Нифея" от полицията на гръцкия град Комотини за нарушаване на тамошния закони за акцизите. При влизане в Гърция нашенците били спрени за проверка, при която в автомобилът им били открити 58 бутилки с алкохол и две пластмасови туби с 16 литра бензин. Българите не са успели да представят документи, че са платили такси на гръцката държава за вноса на акцизните стоки. Алкохолът и горивото са иззети, а срещу нарушителите се води разследване.

Междувременно гръцки гражданин от арменски произход беше осъден условно на 3 месеца затвор с 3 години изпитателен срок за трафик на нелегален алкохол през ГКПП "Маказа-Нифея". Присъдата беше произнесена от районният съд в Момчилград. Роденият в град Ереван, Армения А. С. М., който сега живее в Ксанти, бил хванат на 17 февруари 2014 година от граничните полицаи на излизане от България с автомобил "Ситроен Пикасо" да пренася общо 150 литра алкохол без акцизен бандерол. Спиртът бил 97-градусов и бил разпределен в 15 пластмасови туби. Според съдебни експерти общата стойност на контрабандният алкохол е 1641 лева. Освен осъдителната присъда нарушителят ще трябва да плати глоба в размер на 1641 лева и разноски по съдебното дело в размер на 445 лева. Нелегалният алкохол е конфискуван в полза на държавата.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини