Камера ще пази светлините на елхата в Асеновград, „Коледно небе“ за всички в центъра

Снимка: Венелин Добрев, архив

Камера ще следи за евентуални вандалски прояви в периметъра на коледното дърво пред Общината. Видеонаблюдението е поставено заради неприятната случка в навечерието на запалването светлините на елхата през м.г. Само няколко часа преди тя да грейне, се оказа, че някой е прерязал кабелите, захранващи атракцията с ток. Наложи се служители на фирмата, поддържаща украсата, да работят през целия ден, за да има все пак церемония по тържествено пускане на лампичките.

Добрата новина е, че тази година към миналогодишната украса е добавена и нова, известна като "Коледно небе". Разположена на 3 метра височина, ярката "звездна мрежа" се разпростира по продължение от централния площад до бар "Наздраве".

Община Асеновград предупреждава, че по коледната украса преминава електричество с високо напрежение и призовава гражданите и гостите на града да бъдат внимателни и да не посягат към нея.

Запалването на светлините е утре, 5 декември, в 17.30 ч. Участие ще вземат Театър на сенките и огъня, вокална формация "Калина Малина", балетна формация "Косара", коледарчета от ОДК "Васил Левски" и клуб за спортни танци "Асеновец 2006".

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини