Тежки катастрофи край Банско и Казанлък

Около 7 часа тази сутрин при мъгла и хлъзгав път станаха две тежки катастрофи край Банско. Няколко верижни катастрофи станаха край Казанлък, предаде БГНЕС.
При тях са пострадали общо 4 човека. На изхода от Добринище към Банско има обърнат лек автомобил със заклещен човек.

Втората катастрофа е на пътя Баня – Разлог. Млад мъж е с фрактура при челния удар между "Опел" и микробус "Мерцедес", станал към 7.10 часа. Катастрофата е станала при мъгла и хлъзгав път на входа на града откъм с. Баня . Пострадал е само водачът на опела, който е фрактура в МБАЛ-Разлог. Микробусът е на хотел в Банско, а водачът му, който също бил сам, не е пострадал.

Четири верижни катастрофи пък станаха за по-малко от час на пътя Казанлък - Стара Загора, има няколко пострадали души. Има няколко преобърната автомобила, други са с по-леки щети.

Причината за пътните инциденти е най-вероятно заледяване на пътното платно и несъобразена с пътните условия скорост.Изключително затруднено е движението като най-вероятно пътят може да бъде затворен, за да може пътноподдържащата фирма да опесъчи платното.

На много места в страната видимостта по пътищата е ограничена заради мъгла, според данни на СБА, подготвени със съдействието на Агенция "Пътна инфраструктура" и "Пътна полиция".

Пътните настилки са мокри, на места заснежени - там участъците се опесъчават.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини