Ново нападение над лекарка от Спешна помощ

Лекарка от Спешна помощ в Раковски е била ударена снощи от близки на дете, което прегледала.
Сигнал за инцидента е подала тя в 21.45 часа, съобщиха от полицията в Пловдив, предаде „Фокус”.

В кабинета на Спешна помощ в Раковски лекарката е прегледала дете на около 2 години, което по думи на роднини изпило перилен препарат. Тя го насочила за преглед в друг кабинет, при което един от придружителите на детето я е ударил в лицето.

Полицията издирва извършителя.

Пред TrafficNews директорът на Спешна помощ в града Георги Георгиев разказа, че 65-годишната д-р Божидара Пеевска има дългогодишен стаж в педиатрията.
Снощи пред кабинета й дошла група от ромската махала в Раковски.

Д-р Пеевска прегледала детето и го насочила за промивка на стомаха в друг лекарски кабинет на болницата, в която се помещава и Спешна помощ-Раковски, и успокоила близките, че няма данни животът на детето да е в опасност.

Ромите обаче настояли тя да извърши манипулацията веднага и се нахвърлили върху нея. Лекарката е удряна в главата.

Целият скандал е продължил около 5-6 минути, след което групата напуснала Центъра за Спешна помощ.

„Д-р Пеевска е стресирана от случилото се, тя е прегледана от свои колеги”, съобщи още Георгиев и допълни, че подобно нападение се извършва за първи път в центъра.

За инцидента е уведомено и здравното министерство.

„Ще настояваме за осигуряването на охрана пред Спешния център, защото лекарите ще ги е страх да идват на работа”, каза още Георгиев.

Преди дни, след поредния побой над медик, здравният министър Петър Москов обяви, че eкипи на Спешна помощ няма да реагират на повиквания в ромските махали, докато не бъде гарантирана тяхната сигурност.

Подписано бе споразумение с МВР полицейски коли да пазят лекарите в рискови места, ако има сигнал за опасност. Вътрешният министър Веселин Вучков обаче каза, че няма как до всяка линейка да има патрулка.

От ДПС поискаха оставката на здравния министър, защото стигматизирал цял етнос.

Лекарите от Спешна помощ обаче започнаха акция в защита на Москов, който също е медик. Линейките започнаха да се движат с надписи: „В подкрепа на министър Москов. Истината! След години на унижение, касаещо цялото ни общество". Лекарите предупредиха, че ако няма реални действия, с които да престанат побоите срещу тях, ще започнат безсрочна символична стачка.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    Бъ
    Българио! Сигурно...
    18 -2
    13:20, 15 дек 2014
    Защо бе, защо днеска в тези трудни времена, Държавата позволява на потомците на башибозука да се гаври с интелигенцията и докторите ни така? Сигурно защото и много голям балама има в тази интелигенция!
    • ..
      ......
      3 -1
      15:31, 15 дек 2014
      Ами сигурно защото когато се намерим един министър с акъла си и пожела да защити лекарите, повечето от българите скочиха и взеха да размахват пръст среещу него с думите, че не е хуманно да се отказва медицинска помощ... Ето затова, защото тук в момента вече сме си виновни и ние, защото не подкрепяме ЧОВЕКА, който иска да спре насилието над медиците...
  • 2
    Go
    goliam_praz
    17 -1
    14:11, 15 дек 2014
    Къде го сега ония нахален ******ски чвор който ще ше да съди министъра за дискриминация да видим какво ще каже по въпроса.Нужно ли да има убит лекар за да се направи нещо по въпроса с мургавите гласоподаватели които държавата храни без да иска нищо от тях
  • 3
    Do
    doktor oh
    0 0
    16:00, 15 дек 2014
    прост народ - слаба държава - плащайте им осигуряването , данъците , помощите , тока , водата - те да бият доктори , учители , старите хора по селата - трябва да ги смелим един път , да ги набутаме в гетата , да ги палним да горят и който излезе па вътре и е решен проблема - те останалите или ще се оправят или ще отидат нанякъде ......
  • 4
    Ma
    mango
    0 0
    16:23, 15 дек 2014
    циганария....така трябва да се казва нашта държава.....ако си *******.... нямаш никви проблеми....
  • 5
    Fh
    fhgfj
    0 0
    16:44, 15 дек 2014
    toi i haskovo dagi hapadat lekarite ot spe6noto nese dirjat sis pasiyentite kato 4ovek a sa kat kuceta
Последни новини