Северна Корея поръчала хакерските атаки срещу Sony Pictures

Sony Pictures официално отмени датата на премиерата на филма „Интервю"

Американските разследващи са установили, че Северна Корея стои зад хакерските атаки срещу „Sony Pictures", започнали преди премиерата на филм за покушение срещу Ким Чен Ун, предадоха  информационните агенции.

По-рано беше съобщено, че кинокомпанията е отменила датата на премиерата на филма „Интервю" на режисьора Сет Роулън, която беше насрочена за 25 декември.

Агенция „Ройтерс" съобщи с позоваване на американски правителствен източник, че хакерската атака е била „спонсорирана от държавата" Северна Корея.

По данни на „New York Times", методите на посегателството срещу кинокомпанията  са същите, като тези, които хакерите са използвали при атаките срещу южнокорейски банки и медии, извършени през миналата година.

Припомняме, в края на ноември беше направен пробив в мрежата на „Sony Pictures Entertainment". В разследването се включиха ФБР и министерството на националната сигурност на САЩ.

Хакерите са планирали да атакуват и кината, в които трябваше да бъде показан филмът на Роулън за Ким Чен Ун. Не се съобщава точно какво са смятали да предприемат те.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини