Иван Чорлов стана Спортист на годината

 

Иван Чорлов беше избран за Спортист на 2014 година на община Асеновград. На официална церемония снощи в Асеновград бяха отличени десетте спортни личности, освен Чорлов в почетната десетица влязоха също и Джамал Али, Георги Терзиев, Йордан Иванов, Евстати Евстатиев, Мария Васова, Теодора Андончева, Кирил Мичоров, Гергана Гочева и Димитър Кумчев.

Иван Чорлов през годината спечели 14-то място на Европейското първенство по кану-каяк в Германия, 23-то място на Световното първенство за мъже в Москва, 1-во място на държавното първенство на каяк едноместен 200 м, а личен треньор му е Никола Лолов.

Раздадоха се награди и в още шест категории. Титлата Треньор на годината взе Васил Сократов Паришев-треньор по борба към СК „Борба-Асеновец”, личен треньор на Димитър Кумчев, Джамал Али и Реджеб Юмер. Призът за Спортно събитие на Асеновград за втора поредна година отиде за ултрамаратона „Персенк Ултра”-организатор Сдружение „Български ултрамаратони” с председател Николай Марангозов. Второто издание на ултрамаратона този август събра в града ни 130 бегачи от България, Гърция, Турция, Събрия, Македония, Великобритания, САЩ и Украйна. Наградата за Най-проспериращ млад състезател получи 13-годишният Георги Минчев Терзиев, който тази година стана европейски шампион по „Ката” за кадети в Литва, взе 1-во място на държавното първенство на „Ката” за юноши и девойки, както и златен медал на национална купа в гр. Пазарджик и гр. Раднево-личен треньор Петко Чирпанлиев. С титлата Отбор на 2014 г. се окичиха шампионките на България и възпитанички на баскетболен клуб „Асеновец 2005”-девойки до 14 г. с треньор Диян Гочев. Футболист на годината стана халфът Васил Иванов Гуджев от ФК „Асеновец” от Югоизточна В група, а наградата за Популяризиране на спорта в Асеновград тази година взе журналистът от инфромационния портал Asenovgradnews.com Марин Маринов.

Наградите връчиха кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов, председателят на Общинския съвет д-р Светозар Шуманов, заместник-кметовете на общината, заместник-председателите на ОбС, архиерейският наместник стафрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев, новият почетен гражданин на Асеновград боксьорката Станимира Петрова, както и спортните ни легенди Йордан Митков и Трендафил Стойчев.

Ето и крайното класиране за Спортист на Асеновград 2014 г.:

1.Иван Костадинов Чорлов /кану-каяк/-личен треньор Никола Лолов.

2. Джамал Рушен Али /свободна борба/-личен треньор Васил Паришев.

3.Георги Минчев Терзиев /киокушин/- личен треньор Петко Чирпанлиев.

4.Йордан Йорданов Иванов /таекуон-до/- личен треньор Иван Манолов.

5.Евстати Сребров Евстатиев /таекуон-до/-личен треньор Иван Манолов.

6.Мария Валентинова Васова /шахмат/-личен треньор Неделчо Чепаринов.

7.Теодора Данаилова Андончева /вдигане на тежести/- личен треньор Лъчезар Кишкилов.

8. Кирил Валентинов Мичоров /кану-каяк/- личен треньор Камен Куцев.

9.Гергана Диянова Гочева /баскетбол/- личен треньор Диян Гочев.

10.Димитър Ангелов Кумчев /борба/-личен треньор Васил Паришев.

 

Източник: Asenovgrad.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини