Зимата идва с ураган и студ

Зимата идва с ураган и студ. Жълт код обявиха властите вчера за силен вятър в цялата страна днес и утре. Спасителите предупредиха туристите да не припарват до екопътеките в планините в следващите дни, тъй като вятърът там ще бъде направо ураганен. Поривите идват от северозапад и скоростта им ще бъде над 50 км в час. В планините пък скоростта ще достигне до 90 километра в час.

В страната ще премине студен фронт и от запад на изток ще превали дъжд, а в Предбалкана и високите полета е възможно да прехвърчи сняг.

Силният северозападен вятър ще понижи температурите и максималните ще са от 4 до 9 градуса, а минималните ще паднат до минус 2 и 3 градуса.

Точно в 01,03 часа настъпи и зимното слънцестоене, с което започва астрономическата зима. Според синоптиците тя ще бъде сравнително топла и безснежна през декември, но от януари ще може да се радваме на сняг. "Температурите също ще паднат и очакваме студени дни, когато градусите няма да минават минус 5 през деня", прогнозираха от метеоролози.

Заради силния вятър пристанище Варна бе затворено за маневриране на ненатоварени кораби, като забраната важи за всички портове и канали. Ураганът затрудни движението на плавателните съдове, като скоростта му вчера достига до 11 - 12 м/сек. Ако вятърът се усили още, портът ще бъде затворен за всички кораби и днес.
Копирано от standartnews.com

Източник: http://www.standartnews.com/

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Но
    новинар
    3 0
    10:16, 22 дек 2014
    Новиниии,новинии,пресни паряяят?????
Последни новини