Adobe представиха Lightroom за смартфони с Android

Adobe представиха нова версия на Lightroom съвместима с Android, предаде Engadget. Версията съдържа всички функции, които видяхме в пуснатата още миналата година версия на софтуера за обработване за iPad, но интересното е, че може да се ползва само на смартфони, но не и на таблети използващи операционната система на Google.

 

Компанията уточни, че версия за таблети с Android ще има в бъдеще, но засега приложението е съвместимо само с телефони. Основните изисквания са: да ползваме версия 4.1 на Android или по-нова и да имаме поне 8GB свободен вграден сторидж в телефона, 1.7GHz-ов процесор и 1GB RAM, за да сме сигурни, че софтуерът ще върви както трябва. Приложението е безплатно за теглене, но за да се използва, трябва да си направим абонамент в услугата Creative Cloud, който ще ни струва $10 месечно.

 

Мобилната версия на Lightroom автоматично се синхронизира с десктоп версията (от 5.4 нагоре), качва снимки от телефона ни на компютъра и ни позволява да разглеждаме запазените си в Creative Commons изображения, дори когато сме далеч от вкъщи. Разбира се, за разлика от десктоп, мобилната версия поддържа само основните инструменти за обработка като избор на цветна температура, кропване, нагласяне на експозицията и така нататък.

Източник: digital.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини