Софиянецът Кръстьо Раленков е победителят в конкурса „Наздравица за любовта”

Първото място на поета донесоха стихотворенията му "Синьо вино", "Има нощи" и "Стихотворение без жена". Вицекметът Мария Вълканова връчи на победителя грамота, бутилка пенливо вино, парична награда в размер на 500 лв. и специално изработен за конкурса плакет от художника Иван Любенов.

Среброто грабна лириката на Христина Панджаридис, която е от Франция, но твори на български език. Талантливата французойка участваше с творбите си "Битие", "Рокля" и "Виж". Почетното трето място бе отредено за Зефира Пенева от Пловдив и стихотворенията й "Среща", "И" и "Гроздобер в града".

Поощрителната награда за отличил се асеновградски поет отиде при Румяна Златилова и лиричните й творби "Атавистично", "Смисъл" и "Бяла лудост". Поощрени бяха също Вичо Балабанов от София ("Наздравица за любовта", "Наздравица за приятелството" и "Наздравица за Родината") и Светлана Фидосиева от град Левски ("Епитети", "Нега" и "Илюзии").

Отличени с грамоти за добро представяне бяха Светла Дамянова (Мездра), Галина Иванова (Варна), Тошо Лижев (Варна), Елена Атанасова (Пловдив), Симеон Христов (София) и Валентина Йотова (София).

Нелеката задача да отсеят най-добрите стихотворения от творбите на общо 122 автори от страната и чужбина имаха Камелия Кондова и Мадлен Алгафари.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини