Митко Кумчев си тръгна със 100-килограмовия баш от пехливанските борби в Асеновград

За поредна година най-добър в пехливанските схватки бе асеновградчанинът Митко Кумчев.

Димитър Кумчев пребори всички юначаги на пехливанските борби в Асеновград. С тях се бе сложен край на Празниците на виното, отбелязвани в града всяка година по това време. Асеновградчанинът, който е национален състезател по свободна борба, многократен републикански шампион, абсолютен световен шампион по плажна борба и носител е на златния пояс "Дан Колов", спечели и битката за баша - 102-килограмов коч. На финала той надви казанлъчанина Божидар Бояджиев. Трети се класира Радостин Стойчев от Добрич.

За надпреварата в местността Свети Трлифон над Асеновград дойдоха борци от цялата страна. Заради националния ден на траур, обявен в памет на първия демократично избран президент на България д-р Желю Желев, борбите започнаха с едноминутно мълчание, а битките минаха в тишина, без съпровод на музика. На състезанието присъстваха представители на Световната федерация по борба.

Тазгодишният победител в 23-тия конкурс за най-добро домашно вино, реколта 2014 г., червени вина, стана Костадин Чешмеджиев. Кметът Емил Караиванов го награди с 50-литрово буре и парична награда. Чешмеджиев получи и признанието на публиката, както и специалната награда за най-добър винар, 50-литрово буре от председателя на Съюза на предприемачите в Асеновград Васил Пиронков и съд за вино от INOX. На второ място се класира Марияна Костадинова от Асеновград, трети стана Георги Чорбаджиев от Тополово. И двамата участваха с Каберне совиньон.

При белите вина за първенец бе избран Никола Чорбаджиев от Тополово. "Ротари клуб" подари на най-младия участник в конкурса - Боряна Чорбаджиева, 113-литрово буре. Ресторант "Асеновец" пък дари най-възрастния участник - Тома Паскалев, с 50-литрово буре.

С поощрителни награди си тръгнаха финалистите Йордан Найденов, Боряна Чешмеджиева, Ангел Костадинов, Тома Паскалев и Никола Чорбаджиев.

Винарията в Асеновград по традиция стартира на "винената" чешма край църквата "Св. Богородица Благовещение" - Рибната, след което с шествие фиестата се пренесе в центъра. Там се лееше руйно вино, а топ кулинарният тв водещ Ути Бъчваров завъртя курбан в огромен казан. Винарията продължи в ресторанта на хотел "Асеновец", където майсторите на гроздовия елексир бяха поздравени с песните на Николай Свалеев, танците на формация "Етноритъм" и кръшни хора.

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини