Apple с проект за автономен автомобил, според слухове

Компанията за потребителска електроника "Епъл" започва сериозна работа по проект за автономен автомобил с електрическо задвижване, съобщи "Уолстрийт джърнъл". Изданието дори посочва името на разработката – "Титан".

Става въпрос за миниван, в който пасажерите ще мога да си почиват и да се забавляват, докато колата сама си проправя път в градския трафик, посочва изданието. "Файненшъл таймс" потвърждава за наличието на разработка с името "Титан" в секретната лаборатория на "Епъл". 

Картинката се допълва от още два многозначителни факта. Компанията от Купертино е привлякла от "Мерцедес" експертът Йохан Юнгвирт, който там се е занимавал с разработките на автономни автомобили, свързаността на колите с околния свят (т.нар. Connected Cars) и електрическите задвижващи системи.

Не по-малко любопитен е фактът, че според "Форбс" е имало секретна среща между представители на "Епъл" и производителя на електромобили "Тесла". Не е тайна, че в "Тесла" също има интереси към автономните автомобили. 

За момента коментарите са, че колата на "Епъл" още е в твърде ранна фаза на разработка – вероятно още се уточнява дизайна и едва ли някакви готови за тестове прототипи ще се появят в близките две години. Така или иначе, автомобили и електроника все по-често са част от едно изречение и не е чудно, че компанията от Купертино иска да получи парче и от тази торта.

Източник: dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини