Samsung Galaxy S6 – най-красивият, най-умният смартфон

„Най-бързият процесор! Най-добрата камера! Най-добрият екран! Не се огъва!” – така Samung описа новия си флагман на изложението в Барселона

Samsung даде силен старт на започващия в Барселона Световен мобилен конгрес MWC 2015. Корейската компания показа новия си флагман Galaxy S6 и модификацията с извит екран Galaxy S6 edge, за които твърди, че са най-добрите смартфони в света.

„Нашата цел беше проста – да създадем най-красивия умен телефон в историята на Samsung”, каза шефът на мобилното подразделение Джей Ка Шин, като подчерта, че нито един телефон в света не може да се сравнява с възможностите на Galaxy S6.

Очевидно Samsung искаше да подчертае предимствата на Galaxy S6 спрямо основния конкурент iPhone 6. „Най-бързият процесор! Най-добрата камера! Най-добрият екран! Не се огъва!” – така от компанията описаха своя флагман пред жадната за сензации аудитория в Барселона.

Двата нови смартфона имат 5,1-инчови AMOLED екрани с резолюция 2560х1440 пиксела (плътност 577 ppi), 16-мегапикселова основна камера и 5-мегапикселова предна камера, 3GB оперативна памет LPDDR4, вградена флаш памет с обем 32, 64 или 128GB (без слот за microSD карти), чип NFC, инфрачервен порт, жироскоп, барометър и скенер на пръстови отпечатъци.

Galaxy S6 има размери 143х71х6,8 мм и тегло 138 грама. Извитият модел Galaxy S6 edge е с 1 мм по-къс, с 0,2 мм по-дебел и с почти същото тегло. Смартфоните са оборудвани с батерии с капацитет съответно 2550 и 2600 мАч, които осигуряват около 13 часа време за автономна работа при гледане на видео и до 11 часа при използване в LTE мрежа.

Предвидено е безжично зареждане по стандартите WPC и PMA. 10-минутно зареждане осигурява до 4 часа работа. Samsung твърди, че пълното зареждане на Galaxy S6 е два пъти по-бързо отколкото при iPhone 6.

Бяха сравнени и две еднакви снимки, направени с iPhone 6 и Galaxy S6 в условия на слаба осветеност. Присъстващите видяха, че снимките на Galaxy S6 са по-светли. Samsung направи подобна демонстрация и при снимане на видео, като резултатът отново бе в полза на Galaxy S6.

Претенцията за най-висока производителност на корейския смартфон е подплатена с 64-битов процесор Exynos, изпълнен по 14-нм технологичен процес. Според по-ранни тестове, този чип действително е най-бързият към момента.

Samsung подчерта също, че използва с 50% по-здрав метал за корпуса, благодарение на което не са възможни огъвания, намеквайки за известен проблем при iPhone 6. Предната и задната страна на Galaxy S6 са защитени от устойчиво на надраскване стъкло Gorilla Glass 4, а страничните ръбове са направени от авиационен алуминий.

Извитият по краищата дисплей на Galaxy S6 edge може да се използва от потребителя да види, например, кой звъни, дори когато телефонът е обърнат с екрана надолу. Като цяло обаче това нововъведение не носи съществени предимства.

Продажбите на Galaxy S6 и Galaxy S6 edge ще започнат едновременно на 10 април в 20 страни по света. Новите смартфони ще се предлагат в цветове черен, сребрист, златен, зелен и син. Цената на устройствата все още не е обявена.

Междувременно, Samsung обяви платежна система, подобна на Apple Pay. Новата услуга Samsung Pay използва NFC и MST ще стане достъпна през лятото в САЩ и Южна Корея. Около 90% от магазините в САЩ вече са готови за работа със Samsung Pay, твърди корейската компания.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини