Кметът раздаде 2800 мартенички на деца от общината

Кметът на общината инж.Хасан Азис дари близо 2800 деца от община Кърджали с мартенички по случай Баба Марта. Мартенички имаше за малчуганите от 24-те детски заведения, Дневен център за деца с увреждания”Надежда”, за децата от защитеното жилище и центровете от семеен тип. Кметът закичи лично малчуганите от ОДЗ”Орфей” в Кърджали и Група детски градини”Славейче” в с.Широко поле. ОДЗ”Орфей” се посещава от 165 деца, ГДП”Славейче” в с.Широко поле /което обхваща и градините в Скалище и Звезделина/ има 74 деца. Бъдете живи и здрави, весели и засмени пожела на децата инж.Азис.Малчуганите бяха развълнувани от визитата и също закичиха кмета с мартеничка.

Градоначалникът използва случая да поговори с директорките на ОДЗ”Орфей” Димитрина Колева и на ГДГ”Славейче” Росица Николова за проблемите на детските заведения . През 2015 г. общината ще инвестира по капиталовия списък над 400 хил.лв. за ремонт на кухни, хидроизолация на покриви и др. в детските градини.Всяка година от общинския бюджет се заделят близо 500 хил.лв. за ремонтни дейности в детските заведения.80 на сто от градините са санирани и са създадени по-добри условия за децата, грижата за тях винаги е била приоритет на общинското ръководство, сподели инж.Азис.По тази причина не е повишавана и таксата за градините.В ОДЗ”Орфей” м.г. е изградено локално парно, посочи директорката.

В детското заведение в Широко поле директорката сподели, че има нужда от ремонт на физкултурния салон.

Кметът използва случая да инспектира и съхранението на хранителните продукти в детските заведения, разговаря по темата с директорките и получи уверение от тях, че контролът по качеството на храните се извършва ефективно.

Това съобщиха от пресслужбата на общинска администрация.

 

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини