Пиян тираджия помете кола с 5-ма души

Това е останало от пострадалата лека кола


Пиян румънски тираджия смачка кола с 5-ма души на главния път между Хасково и Стара Загора. Инцидентът е станал в 5.20 тази сутрин на около 17 км южно от Стара Загора в непосредствена близост до село Ястребово. Шофьорът на товарното возило се движел в посока Стара загора, когато алкохолът му натежал и той захъркал на кормилото. Оставеният без надзор тир внезапно завъртял наляво и връхлетял върху разминаващия се с него Миниван със сливенска регистрация, пътуващ в посока Димитровград. Ударът дошъл косо и смачкал цялата лява половина на колата, като я изхвърлил в крайпътна канавка. В канавката заорал и тира, докато събудилия се водач се опитвал да овладее камиона.

В леката кола пътували 5-ма души-3-ма мъже и 2 жени. Една от тях, 41-годишна от Сливен е загинала на място. Тя седяла на задната седалка, чиято врата поела главната сила на удара. В много тежко състояние е и по-млада жена стояла също отзад, която с мозъчен кръвоизлив и е настанена в интензивното отделение на областната МБАЛ в Стара Загора. Ранени са още трима от лекия автомобил, които са с фрактури и съмнения за вътрешни травми. Шофьорът на тира не е пострадал. Тест с дрегер установил, че в кръвта му има 1.16 промила алкохол. Предстои да му вземат и кръвна проба, съобщават от ОД на МВР Стара Загора.

Участъкът на катастрофата е абсолютно прав, а в момента на инцидента е нямало друго движение. До обяд на днес международен път Е-85 бе частично затворен, като пътна полиция пускаше на порции движението в двете посоки.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини