Възстановено е движението по пътя Бачково - Наречен

Възстановено е движението по път ІІ-86 Бачково - Наречен, в района на Юговско ханче, съобщиха от АПИ. Трафикът се пропуска със светофарна уредба в едно платно и се регулира от "Пътна полиция". От 07.00 ч. на 19 март, четвъртък, автомобилите ще се пропускат на интервали през един час.

Днес бе извършен контролиран взрив (с около 45 кг взривни вещества) на опасния скален къс, надвиснал над пътя. В резултат допълнително са паднали около 50 куб. м или 100 тона скална маса. Пътноподдържащата фирма работи с 14 камиона, 2 багера, 2 багера с чук и фадрома.

Припомняме, че обходните маршрути за движение по направлението Смолян - Пловдив са Смолян - Девин - Кричим или Смолян - Кърджали - Пловдив.

Агенция "Пътна инфраструктура" препоръчва на шофьорите, на които им предстои пътуване през дефилетата и републиканската пътна мрежа в планинските райони, да карат внимателно и с повишено внимание. На много места заради преовлажняване на почвата и снеготопенето има опасност от срутване и свличане на земна маса.

Във всички областни пътни управления са осигурени аварийни екипи, които да възстановят проходимостта на пътищата в максимално кратък срок.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини