Луксозният автономен автомобил Gea е офис, фитнес или спалня

Ако бъдещето наистина принадлежи на автономните превозни средства, то тогава Italdesign Giugiaro, демонстрират със своя концептуален автомобил Gea, представен на шоуто в Женева, че няма причина хората да не пристигат със стил и да не пътуват с висока скорост. Моделът е напълно автономен луксозен седан, който се задвижва от електромотори във всяко колело и е оборудван с 764 конски сили.

Ако в бъдеще водачите на автомобили вече няма да се необходими, това ще промени изцяло дизайна на превозните средства. Интериорът и ектериорът на модела Gea предизвикват напълно различни усещания. Автомобилът е боядисан в обсидианово синьо, което в комбинация със затъмнените прозорци придава зловещ вид на колата. Осветяването също е минимално благодарение на лазерната технология на Ауди, единствените други проблясъци идват от малките хромирани ленти. Елементите, които веднага приковават погледа са забележителните 60 спици, на широките 26 инча джанти.

В сравнение с екстериора, интериорът на Gea е гостоприемен. Italdesign вярват, че основния акцент в автономните автомобили трябва да пада върху задната част, но шофьорът винаги може да поеме контрола върху колата.

Когато вратите се отворят една срещу друга на пода пурпурна светлина проектира виртуален червен килим. Пътниците отзад в купето могат да изплозват всички концептуални функции на автомобила, включително да избират между 3 конфигурации. При бизнес конфигурацията светлините стават по-силни, на разположение са също два 19-инчови LED монитора. Режимът уелнес позволява на пътниците да тренират, режимът сън намалява осветлението и затъмнява прозорците, а десните седалки се превръщат в легло.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини