Втори пребит до смърт мъж във Варна

65-годишен мъж е бил пребит до смърт във Варна. Трупът му е открит в неделя в изоставено помещение близо до пазара в квартал "Чайка", съобщиха от полицията.

Установено е, че жертвата е на 65 години от село Българево, община Каварна. Мъжът е починал преди около тридесет дни, като тялото му е открито от двама клошари.

При първоначалния оглед не са били открити следи за престъпление, но при аутопсията е установено, че по трупа има травми, които свидетелстват, че на мъжа е бил нанесен побой.

По случая е образувано досъдебно производство за умишлено убийство, а случаят е поет от Окръжната прокуратура във Варна.

Това е вторият случай на пребит до смърт мъж в морския град. На 14 март трима охранители пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров във варненския Гранд мол. Мъжът, който страдал от шизофрения, не е бил агресивен.

25-годишният Ангел Николов, 22-годишният Красимир Димитров и 20-годишният Цветан Маринов са обвинени в извършване на убийство по хулигански подбуди с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. Преди дни Варненският окръжен съд ги остави за постоянно в ареста.

Тримата не са обжалвали мерките си за неотклонение пред Апелативния съд, съобщи БНР. По този начин, ако решат да внесат обжалване, те трябва да го направят отново пред Окръжния съд.

Част от протестиращите варненци, които излязоха пред мола в неделя, за да заявят съпричасността си към случая, казаха, че няма да се откажат и няма да позволят случаят да се забрави.

 "Нягол е конкретният повод, бруталният повод от последната седмица, когато бездействието на едни хора, институции и всичко доведе в крайна сметка до логичния резултат - смърт на човек. Да, Нягол, това съм аз и ние, всъщност всеки един от нас е можел да бъде в случая Нягол", каза един от инициаторите на протеста Ивайло Василев

 Според него охранителите няма да бъдат наказани справедливо.

 "Ако мога да дам прогноза - от трима задържани ще има един осъден и двама с условна. Наблюдава се бягане от отговорност", категоричен бе Василев.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини