Асеновград се разбунтува срещу привилегиите на старейшините в Синята зона

Защо за всички е платено, а за общинските съветници безплатно? Този въпрос предизвика едно асеновградско сдружение да изяви готовност да атакува пред Темида наредбата за т.нар. Синя зона в града. Става дума за регламентираното безплатно паркиране без ограничение за определени лица. Готовността на сдружението да бори допълнителните екстри за народните избраници бе изразена публично от адвокат Марин Ножаров. За целта от СА организираха набиране на обществена подкрепа.

Конкретният член, който ще бъде атакуван в съда, определя, че "за лица на изборна длъжност в Община Асеновград, за времето на техния мандат се прилага режим на безплатно "привилегировано паркиране" без ограничения при спазване ЗДвП", както и че "привилегиите на правоимащите лица по предходната алинея, се удостоверяват със служебна карта."

СА се готви да иска от съда отменянето на текста като дискриминационен по отношение на останалите "непривилегировани ползватели на платената Синя зона."

Идеята за Синя зона в Асеновград се рестартира при сегашното общинско ръководство. Към момента активираните паркоместа гонят 100 от определените общо около 400. Паркирането в очертаните зони става срещу левче на час или абонамент от 300 лева на година.

Обещаните SMS-паркиране и репатриращ автомобил все още не са налични.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини