Скандал в парламента в Атина за пари, опозицията напуска

Правителство и опозиция в Гърция се скараха в парламента късно завчера на извънредните дебати, поискани от премиера Алексис Ципрас във връзка с водените преговори с кредиторите за нова финансова помощ. След взаимни обвинения и речи консерваторите от опозиционната “Нова демокрация” напуснаха пленарната зала.

Според в. “Та неа” дебатите в парламента не приличали на обсъждания, а на бойно поле. Премиерът Ципрас заявил в своята реч, че през юни правителството няма да обсъжда с кредиторите нов меморандум, а ще иска ново споразумение за развитие, което да включва и необходимото преструктуриране на гръцкия дълг.

Преговорите между Гърция и нейните кредитори от Европейския съюз, МВФ и ЕЦБ приключиха вчера без постигане на сделка за плановете за реформи на властите в Атина. Разговорите вероятно ще продължат следващата седмица, съобщи Еврокомисията.

Над сто милиарда евро са били изтеглени от влогове в гръцките банки от началото на кризата досега, което довело банковата система до хеморагичен шок, съобщава агенция Блумбърг. Според нея в началото на кризата банковите влогове на гърците възлизали на 235 млрд. евро, а впоследствие тази сума е намаляла под 133 млрд. евро.

Източник: http://www.24chasa.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини