Как да отслабнем според зодията

Омръзна ли ви да се борите с теглото си? Искате да свалите няколко килца бързо и лесно, преди да облечете летните дрехи? 

Предлагаме ви няколко съвета какво трябва да тренирате и какво да ядете, според месеца, в който сте родени 

Овен 

Овните са изявените атлети от зодиака. Състезателните спортове са отлично средство за тренировка на този знак, който по природа е боец. Те са отлични боксьори, а бойните изкуства им се отдават лесно. За тях е необходимо да практикуват всичко, което ще ги накара да се поизпотят и да проявят спортния си дух за победа. Овните трябва да съчетаят диета, подходяща за кардио упражнения – такава, на каквато се подлагат спортистите и спринтьорите.

Телец 

За Телците е жизненоважно да се придържат към тренироеките и диетата си. За всеки килограм, който успеете да смъкнете, купете си нова дреха. Ще кажете, че това е разхищение, но представителите на тази зодия се стимулират не от самия процес, а от крайния резултат. Когато се оглеждате в огледалото и изглеждате по-добре от преди 2 седмици, то вие ще добиете стимул да положите още по-големи усилия, за да се видите още по-красиви. Телецът е земна зодия, затова е добре диетата му да бъде възможно най-природна – плодове, зеленчуци и всичко онова, което расте в почвата. Отличен спорт за Телец е планинското колоездене и всякакви активности на открито, сред природата.

Близнаци 

Близнаците се нуждаят от разнообразие, затова съчетавайте различни тренировки. Например, може да играете тенис в неделя, а в понеделник да ходите на пилатес. Четете статии, свързани с влизането във форма и това ще ви мотивира още повече. Търсете информация, която показва успеха от упоритите тренировки и това ще ви инспирира. Що се отнася до храненето, то също трябва да е разнообразно – подберете го така, че да ви дава свобода, стриктните режими с малко хранителни продукти не са за вас.

Рак 

Раците тренират отлично, когато са си у дома, гледайки различни видея с упражнения. Няма значение дали предпочитате тае бо или натоварващо кардио – вие сте една от малкото зодии, които могат да се справят отлично с домашна тренировка. Що се касае до храненето, важно е в него да участва и семейството. Ако близките ви хора не участват и не ви подкрепят във вашите хранителни навици, ще ви е много трудно да смъкнете килограми. Най-подходящата кухня за Раците е Средиземноморксата. Наблегнете на риба и зелени зеленчуци.

Лъв 

Лъвовете имат нужда да се самоизразяват и да се забавляват, докато тренират. Уроците по танци, например, са отличен избор за вкарване на телата им във форма – салса, хип-хоп или по каквато музика си падат. Що се отнася до диетата, старайте се да я пазите стриктна през седмицата, което ще ви позволи да се поотпуснете през уикенда.

Дева 

Девите са изключително дисциплинирани и се справят добре с по-тежичък режим. Запишете целите си в тефтер и направете графика на онова, което ядете. Ако имате възможност, наемете си личен треньор – това ще ви даде увереност, че правите всичко както трябва. Диетите действат добре на Девите, така че изберете онази, която ви се нрави и се придържайте към нея стриктно – вие го умеете по-добре от всички зодии.

Везни 

Най-добрият начин за Везните да смъкнат няколко килца, е да си намерят партньор, с когото да го направят. Той ще направи тренировката ви много по-забавна. По този начин вие ще можете взаимно да се подкрепяте и да се "побутвате", когато е необходимо. Много е важно да спазвате балансирана диета – нищо прекалено екстремно. Везните по презумция изпитват затруднения, когато трябва да вземат решения, така че по-добре не изследвайте всички възможни начини за отслабване – просто изберете един метод и се придържайте към него.

Скорпион 

Скорпионите имат нужда да бъдат натоварвани до техните пълни лимити. Те виждат прогрес само тогава, когато достигнат екстремната точка. Това е и причината за вас най-подходящи да са подготвителните тренировки за някакъв маратон, триатлон или каквото и да е състезание. Това ви амбицира отлично. Скорпионите са големи фенове на различните детоксикиращи диети – всичко, което е научно доказано, като "пречистващо организма".

Козирог 

Козирозите са най-изпълнителната зодия, затова за тях са подходящи упражнения, които биха отказали другите знаци, заради сложността си. Препоръчваме ви спортна йога, латино танци и различни спортове като водна аеробика и художествена гимнастика. Ако сте решили да се захванете с източен спорт, то вие ще изпитате истинско удоволствие от изучаването на цялата философия, от която той е част. Много Козирози стават последователи на будизма, кришна ученията и всякакви източни практики, които съдържат и спорт. Кухнята също трябва да се съобрази с тази философия.

Стрелец 

Стрелците се нуждаят да внесат доза забавление в атлетичните си занимания. За вас са подходящи уроците по спонинг или кикбокс. Разнообразете тези тренировки с крос в парка с приятели. В средата на седмицата пък може да се занимавате с вдигане на тежести или друг вид кардио. Що се отнася до диетата, избягвайте прекалената употреба на захар или кофеин – вашата енергия е природно висока.

Водолей 

Водолеите си падат по иновативните фитнес джаджи и технологии. Те умират от кеф, ако тренират на уреди, които си имат електронно табло, сочещо пулса им, регулиращо скоростта и терена и т.н. Ако не ви се стои във фитнеса, инсталирайте някое спортно приложение на смартфона си, което мери колко километра сте изтичали или прокарали с колело, например. Общо взето, стимулира ви съчетанието на технология и спорт. Същото важи и за диетата – има специални апликации, които броят приетите през деня калории и ви съветват какво да ядете, за да спестите еди-колко-си калории.

Риби 

Рибите предпочитат по-леки форми на гимнастика. Йога, тай-чи и плуване са перфектния избор за вас. И това, че не се потите като при тежките упражнения съвсем не означава, че този вод спортове няма да имат ефект върху фигурата ви – напротив. Телата на Рибите са хармонични и те трябва да се "извайват", влесто "построяват". Съчетайте тренировките си с източна кухня, като суши, например.

Източник: actualno.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини