Google пуска функция за отключване на смартфона с глас

Google е започнал поетапното активиране на нова функция за отключване на смартфона с глас. Тя се казва Trusted Voice и вече е достъпна за някои потребители, съобщава онлайн изданието Android Police.

Функцията е част от стандартното приложение на Google. За да работи, тя се нуждае както от последната версия на това приложение, така и на софтуерния пакет Google Play Services.

Чрез Trusted Voice потребителите ще могат да отключват телефона си като изговарят фразата "Ok, Google". Това ще позволява и активиране на гласовия асистент Google Now за подаване на следваща гласова команда.

Trusted Voice може да се настройва да работи и в комбинация с разпознаване на лицето на потребителя. Въпреки това Google предупреждава, че функцията е по-малко сигурна спрямо парола, ПИН код или шаблон. Причината е, че чрез използването на запис на гласа на потребителя устройството може да бъде отключено.

Все пак нивото на сигурност може да бъде повишено чрез използването на комбинацията с разпознаване на лице. На разположение са и допълнителни опции като заключване на устройството, когато е извън избраните доверени места. Функцията се активира поетапно за смартфоните с Android.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини