В Киев застреляха известен журналист

Олес Бузина,

Украинският журналист Олес Бузина е бил застрелян в Киеве. Това съобщи УНН, позовавайки се на медици. Убийството е било извършено в Шевченковски район на украинската столица, в близост до дома на журналиста.

На местопрестъплението работи следствено-оперативна група, в града е обявен план за залавяне. Информацията за убийството е подтвърдил в своя Facebook Антон Герасченко, съветник на украйнския министър на вътрешните работи.

"Току-що на улица Дегтяревская, в района на номер 58, от Ford Focus бе разстрелян печално известният журналист Олес Бузина. Номерът на колата е или латвийски, или белоруски. Със сигурност не украински", пише Герасченко, и отбелязва: "изглежда отстрелът на свидетели по делото Антимайдан продължава".

Анна Демид от забранената в Русия организация "Десен сектор" пише в старницата си във Facebook, че са стрелците са били двама и са стреляли в гръб.

Олес Бузина е известен журналист, писател и телевизионен водещ, автор на книгите "Вурдалак Тарас Шевченко", «Съюз на ралото и тризъбеца. Как измислиха Украйна". През март Бузина напусна длъжността главен редактор на украинския вестник "Сегодня", която заемаше едва от два месеца. Тогава той обясни решението си с цензурата в изданието, невъзможността да промени кадровата политика и забраната да контактува с медии, да участва в ток шоу и да коментира каквито и да е ситуации.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини