Меркел: Не трябва да допуснем Гърция да остане без пари

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че трябва да бъде направено всичко възможно, за да не остане Гърция без пари, преди да бъде сключено споразумението с кредиторите. Това заяви тя след срещата си с гръцкия премиер Алексис Ципрас в рамките на съвета на лидерите от ЕС в Брюксел.

По отношение на срещата си с Ципрас, Меркел отбеляза единствено, че разговорът й с него е бил "конструктивен", но предпочете той да остане поверителен. От гръцка страна са съобщили, че Ципрас е настоял решението да стане ясно до края на месеца.

Предстои среща на финансовите министри в Рига, по време на която ще бъде обсъден и прогресът на Атина, докато напредъкът в преговорите между страната и кредиторите все още е бавен. Същевременно в последните седмици става ясно, че МВФ, ЕК и еврозоната не са доволни от напредъка на страната в преговорите.

Миналия месец гръцкото правителство съобщи, че има проблеми с изплащането на вноската по заемите, но в крайна сметка успя да плати. Засилиха се спекулациите, че Атина умишлено проваля преговорите, както и че може да излезе от еврозоната и да се върне към драхмата.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини