Трудова борса отваря врати за ден в Градската библиотека

На предишната трудова борса в Асеновград предложените работни места бяха предимно в сферите на хотелиерството, ресторантьорството, шивашката индустрия и хранително-вкусовата промишленост.

За няколко часа в сряда, 29 април, трудовите посредници в Бюрото по труда в Асеновград няма да обслужват клиенти, съобщиха оттам. Причината е организираната по същото време трудова борса. Тя ще бъде открита в 10 ч. във фоайето на библиотека "Паисий Хилендарски". Ето защо в часовете от 9 до 13 посредниците от стаи 101, 102, 105, 106 и 107 няма да посрещат безработни.

През първата половина на април в страната се проведоха общо 20 борси. В тях 269 работодатели обявиха над 2 100 работни места. Потърсилите работа лица пък бяха 2 502. До края на месеца ще се проведат още 13 трудови борси, една от които тази в Асеновград.

На предишна борса в града фирмите, които предложиха работни места, бяха предимно от сферите на хотелиерството и ресторантьорството (камериери, сервитьори, бармани, готвачи), шивашката индустрия, хранително-вкусовата промишленост, военното дело. Работодателите се представиха с мултимедийни презентации и отговаряха с готовност на всички въпроси на безработните, проявилите интерес.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини