Медали и призови места за танцьори, музиканти и певци от ОДК - Асеновград

Изключително успешно бе представянето на момичетата и момчетата от ОДК "Васил Левски" на XV-тия Национален музикално-фолклорен конкурс "Орфеево изворче", който се проведе в Калофер, съобщи директорът на комплекса Георги Анастасов. За пореден път на високо ниво ниво се представиха групите по народно пеене, с ръководител старши учител Христина Анастасова, по народни танци, с хореограф старши учител Росен Борисов, и гайда, с ръководител Георги Анастасов.

Групите по народно пеене и по танци се завърнаха с две "Сребърни лири". При индивидуалните изпълнители пък ученикът от ОУ "Петко Каравелов" Славчо Симов бе награден със "Златна лира" и медал (гайда), Сезгин Каравели от ОУ "Отец Паисий" получи същите отличия за народно пеене, а Данислава Добрева от СОУ "Св. Княз Борис I" взе "Сребърна лира" и медал (народно пеене).

Талантливите деца на Асеновград получиха заслужените аплодисменти на многобройната публика, както и признанието на престижното жури, представено от едни от най-известните имена в областта на народната музика - ректора на АМТИИ Пловдив акад. Милчо Василев, преподаватели в АМТИИ и музикалните училища, хореографи, диригенти на известни български фолклорни състави - Българско национално радио, Хор "Мистерия на българските гласове".

Страхотно представяне имаха възпитаниците на ОДК и на Националния детски конкурс за танцьори, певци и инструменталисти "Фолклорна огърлица" в Котел. Групата по народни танци спечели първо място, а Славчо Симов и Сезгин Каравели заеха трето място.

В края на април хореографът на танцовия състав Росен Борисов бе удостоен с диплом за високи творчески и обучителни постижения. Удостояването стана по време на XIII Национален конкурс за танцови формации "Надиграване".

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    ..
    .....
    1 0
    10:08, 14 май 2015
    Браво на децата и техните ръководители -Христина Анастасова и Росен Борисов !!Известни имена в областта на фолклора !!!
Последни новини