Удариха престъпна група за доставка на хранителни стоки на големи търговски вериги

В Петрич е била пресечена дейността на организирана престъпна група (ОПГ), ощетила държавния бюджет с около 1 000 000 лв. невнесен ДДС. Акцията е била извършена от спецпрокуратурата съвместно с ГДБОП и НАП.

Престъпната група е контролирала търговски дружества, обслужвани от една и съща счетоводна къща. Изградена е стройна система от липсващи и буферни търговци, които са доставяли хранителни стоки на големи търговски вериги - „Метро", „Билла" и „Пени".

След дадено разрешение от Специализирания съд, на 14 май 2015 г. е извършено претърсване в счетоводната къща, обслужвала групата. Открити и иззети са множество печати, компютри, сървър и документация на липсващите и буферни търговци.

Извършват се разпити на множество свидетели, назначена е техническа експертиза на иззетите компютърни конфигурации. Активните процесуални действия продължават.

Разследването се провежда от прокурори от новосформираното спецзвено за данъчни престъпления в Специализираната прокуратура.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ви
    Виолета
    0 0
    16:04, 17 май 2015
    Уникални сме в измислянето на далавери!!! Ако тази енергия се приложи в работа полезна за всички, не мога да си представя как ли би изглеждала България тогава!!!
Последни новини