Шофьор с 4,36 ‰ изпадна от колата си

Мъртво пиян шофьор с 4,36 промила алкохол в кръвта заби автомобила си "Рено Меган" в канавка и изпадна от колата.
Инцидентът е станал в края на миналата седмица на третокласния път между русенското село Новград и село Джулюница, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Русе.

В Районното управление в Бяла е получен сигнал за настъпило пътно-транспортно произшествие ибезпомощен човек до лек автомобил. Изпратен е полицейски екип, пред който 60-годишният мъж, лежащ до реното, признал, че той е шофьорът и собственик на колата.

При изпробване на водача за алкохол с дрегер, уредът е отчел над 3.50 промила. Мъжът бил изпратен да даде кръвна проба. След обработването й станало ясно, че отчетеното наличие на алкохол е 4.36 промила.

По случая е образувано бързо производство срещу виновния шофьор. 

На 5 май пък шофьор с 1,86 промила алкохол в кръвта заспа зад волана  на джипа си "Мерцедес" на кръстовището на Софийския университет. 

Миналия петък двама други водачи бяха заловени да управляват колите си след солидна употреба на алкохол. 

В столичния жк "Левски Г" полицията залови пиян шофьор да кара детето си на детска градина. Пробата с дрегер е отчела 3,47 промила алкохол. Водачът е задържан след катастрофа. Детето е откарано в "Пирогов" за преглед, където са констатирани леки наранявания. Пред полицаите бащата обяснил, че цяла нощ е пил, като е изпил около половин литър ракия.

Часове по-късно във Видин 29-годишна жена бе ранена, след като колата й бе ударена челно от 51-годишен видинчанин, седнал зад волана мъртво пиян. Пробата с дрегер отчела 3,66 ‰ алкохол. 

Според статистиката на Пътна полиция понеделник и петък са дните с най-много катастрофи, а произшествията, ставащи в събота, са с най-тежки последици. 

От началото на годината в страната са загинали 224 души при катастрофи. 2750 са ранени.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Последни новини