Борисов ”горчиво съжали” за полета до Разград

Истински съжалих, че в ХХI век трябваше да обяснявам, че се наложи да използваме правителствения хеликоптер, който е за това, за да спестим средства и време.
"Горчиво съжалих за това" - така премиерът Бойко Борисов коментира обвиненията, че правителството е летяло с хеликоптер до Разград, за да открие новия стадион там, предаде БГНЕС.

По време на конференция за усвояването на еврофондовете Борисов обеща да намери начин да върне парите за пътуването с хеликоптера обратно. 

Според него в България поговорката: "Направи добро, за да изядеш дърво!", е много вярна. 

Орешарски не строеше нищо и не летеше за никъде, каза Борисов. Той увери, че е забранил и кетъринга в хеликоптерите по време на полетите.

По думите на премиера, след като държавата е загубила близо 10 млрд лв., не би трябвало да се търси сметка за 2000 лева

"Търся начин да ги върнем парите, но да не звучи популистки. Истински ме заболя, защото всеки ден сме ангажирани и умората е огромна, а въпросът се поставя най-популистки. Аз съм забранил и нищо друго освен вода, няма на самолетите, които използва правителството", допълни още Бойко Борисов.

"За четири месеца над един милиард лева само с моята воля са събрани в държавата. Освен с хеликоптер има и камили, коне, може и пеша да се тръгне за Разград, но за 8-9 часа мога да свърша много повече работа", каза премиерът, цитиран от БТА. 

Вчера стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е летял с Ми-8 на правителствения Авиоотряд до Разград, където в петък бе открита нова трибуна на местния стадион. 

Премиерът и водените от него министри не са използвали услугите на военен хеликоптер. Полетът на премиера е извършен с Ми-8ПС (LZ-CAT) на Авиоотряд 28. Представители на Министерския съвет обясниха, че полетът е излязъл 2900 лева и по време на полета не е използван кетъринг. 

Борисов днес се обърна и към председателя на КРИБ Кирил Домусчиев с думите:

"Да си председател на КРИБ и собственик на футболен отбор са две различни неща. Всички се гордяхме с това, което направи "Лудогорец". Надявам се това да е за добро и да не се превърне в пасив за всички, които уважихме това събитие".

При официалното откриване на реконструирания стадион в петък Домусчиев обиди репортер, който попита защо са празни трибуните, наричайки го "олигофрен".Това предизвика вълна от недоволство и принуди собственика на футболния клуб днес да се извини лично на спотните журналисти на едночасова неофициална среща. 

Премиерът Борисов увери също, че от няколко седмици се опитва да помогне на родния футбол и очаква разумно предложение от ЦСКА. 

"Искаме да помогнем и на "Левски" за козирка на стадиона, обясни Борисов. 

Той уточни, че освен за реконструкцията на стадиона, правителството е отпуснало средства за реконструкцията на 30 църкви в Разградско.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    То
    том сойер
    0 0
    20:45, 19 май 2015
    Батька не риви сега Ти се опитваш много демократично да управляваш една сбирщина Така не ставаИли въвеждаш ред като ПУТИН или си ОТИВАШ друг път няма Но като знам че си на светлинни години от ПУТИН значи какво ---------следва да си отидеш и не си мисли че си единствен и безсмъртен
  • 2
    То
    том сойер
    0 0
    20:52, 19 май 2015
    Забравих --стига с тия лентички бе Работата на премиера не е да реже ленти под път и над път Ставате смешни Хората ви прецениха за нула време колко гроша струвате -ти лилито цецо моската здравния тия пръдли на екологията енергетикататуризма тоя пръч на кривосъдието Хеле тоя военизирания земеделец в МО дето си въобразява че калашниците растът на полето и се торят с конски торВъобще министерската ти градинка е пълна с плевели
Последни новини