Семейство стигна до съд за домашно насилие само месеци след сватбата

Асеновградчанка и мъж от Долни Воден стигнаха до съд за домашно насилие само няколко месеца след като сключиха брак. Гюлшен и Хасан (б.ред. имената и на двамата са променени) подписала в Гражданското на 16 май м.г., след което заживели при родителите на момчето в Долни Воден. Общото им съжителство обаче не било никак безоблачно и в началото на 2015-та те се разделили. Причината - ревност, караници, побой, обиди и псувни от страна на Хасан към благоверната му. Конкретната случка, заради която двамата стигнаха до съд, се разиграла на 24 март. Вечерта пияният Хасан пристигнал пред жилището на родителите на Гюлшен в кв. "Запад", където тя вече се била пренесла с детето, и поискал да го види. Започнал да тропа по вратата и да сипе закани и обиди. Заедно с майка си и баща си Гюлшен пробвала да разговаря с него, но Хасан отказал да ги чуе. Опитвал се да влезе в апартамента и налитал на бой. В крайна сметка се стигнало до намеса на полиция. След цялата тази дандания жената се принудила да поиска защита като се ограничи достъпът на агресора до жилището и до местата на социалните й контакти.

Според показанията, дадени от полицейските служители, изпратени от дежурния на място, мъжът бил в явно нетрезво състояние. Той и близките му стояли на площадката пред апартамента, а момичето и семейството му в апартамента. Хасан се държал агресивно дори в тяхно присъствие.

След всичко това съдът реши да наложи на ревнивеца-побойник да се въздържа от отправянето на заплахи, обиди, псувни и нанасяне на удари спрямо съпругата си. Срокът на мярката за защита е 12 месеца. Отхвърлено беше обаче искането на Гюлшен в частта му за налагане на мярката "забрана извършителят да приближава пострадалото лице, жилището му и местата за социални контакти и отдих".

Хасан е осъден за заплати в полза на държавата глоба от 500 лева за извършената проява на домашно насилие. Освен това той ще трябва да се бръкне с още 250 лева за държавна такса (50 лева) и за да заплати на Гюлшен направените разноски по производството (200 лева).

К.Нешева

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини