Приемат заявки за участие в регионалния етап за определяне на участниците от област Пловдив в Националния събор в Копривщица

Юбилейното издание на XI Национален събор на българското народно творчество „Копривщица`2015“ ще се проведе на 7, 8 и 9 август, под патронажа на генералния директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова.

На него отново ще си дадат среща хиляди почитатели на българското народно творчество. На седемте традиционни сцени на поляните в местността "Войводенец" и на две допълнителни сцени в самия град ще се изявят певци, свирачи, танцьори, разказвачи на народни предания, легенди, гатанки и приказки, инструментални, певчески, танцови групи и групи за народни обичаи, изпълняващи български фолклор. Участниците ще са от различните краища на страната, както и българи, живеещи в чужбина. Допустимо е участието и на чужди граждани, изпълнители на традиционен български фолклор.

Подготовката на събора отново преминава през два етапа на реализиране. На 28-те Областни администрации е възложено да организират и проведат предварителни регионални етапи, в рамките на които да бъдат определени участниците и съставена окончателната програма на всеки регион от страната.

Вече се приемат писмени заявки за участие на желаещите от област Пловдив, които следва да бъдат изпратени на хартия и в електронен вид, не по-късно от 15 юни на адреса на Областна администрация – Пловдив.

Ще бъде изготвен предварителен график за явяване пред експертната комисия. Регламентът за провеждане на събора можете да видите ТУК.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини