Когато полицията арестува жертва на изнасилване и я обвини, че лъже

Полицията във Великобритания се извини на жертва на изнасилване и се съгласи да и заплати 20 000 паунда за причинените щети след първоначалното и арестуване от полицаите, които твърдели, че тя лъже.

Полицията и жената назована просто Лаура постигнаха извънсъдебно споразумение, след като тя стартира производство по силата на Закона за човешките права.

Тя е била арестувана по подозрение за отклоняване на работата на правосъдието през 2012 след като съдебномедицински анализи на дрехите и не потвърдили думите и.

Жената, която по време на нападението е била на 17, направила опит за самоубийство 2 пъти след като и е било заявено, че срещу нея могат да бъдат повдигнати обвинения.

Впоследствие прокуратурата е поискала облеклото на жената да бъде подложено на повторен анализ и така насилникът и в крайна сметка е бил осъден на 5 години през 2013.

Майката на момичето е заявява пред BBC, че е била ужасена, а дъщеря и не можела да повярва в първоначалния развой на събитията.

Част от служителите на полицията в Хампшир са били разследвани, но нито един не е бил уволнен. Един от тях е получил писмено предупреждение, а на други трима им е било позволено да напуснат или да се пенсионират по време на вътрешното разследване.

Майката на жертвата изрази отвращението си, като заяви, че ако в средата на разследването, някои от полицаите бъде посочен като заподозрян не би трябвало да му е позволено да се оттегли преди да му е потърсена отговорност.

Старшият полицейски офицер Дейвид Поуел призна, че случая не е било обърнато достатъчно внимание. То заяви, че полицията лично се е извинила на момичето и майката, подчертавайки, че отношението на служителите към жертвата е било неправилно и те дълбоко съжаляват за това.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини