Отличиха директори и учители, Надя Тодорова с грамота за изключителен творчески принос

На официален прием в Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост кметът Емил Караиванов връчи отличия на директори, учители и културни дейци. Изненада за всички присъстващи бе пряката връзка с чешката столица Прага, посредством която градоначалникът лично удостои с грамота актрисата Надя Тодорова за изключителен творчески принос в културния живот на Асеновград. С грамота бе удостоен и Ангел Маринов за изключителен принос във възраждането на кино традициите в града, за организиране на кинофестивала "В обектива" и създаването на изданието "Дайджест Асеновград".

С грамоти за учители на годината бяха отличени Румяна Терзиева, старши учител в ОУ "Никола Вапцаров", Диана Стефанова, главен учител в същото училище, удостоена с орден "Неофит Рилски" по случай 24 май, и Елена Гьовчева, старши учител в СОУ "Св. св. Кирил и Методий". Христина Зюмбюлева, директор на ЦДГ "Мир", и Цветанка Попова, директор на ОУ "Никола Вапцаров", бяха удостоени със званието "Директор на годината". 

Грамота за особен принос в културния живот на Асеновград получиха културният деец Йордан Кожухаров, музикалният педагог Капка Сотирова, учителката по английски език към читалище "Родолюбие" Лилия Тороманова, председателят на читалище "Христо Ботев" в село Новаково Мария Тачева, учителката по български език и литература в СОУ "Св. Св. Кирил и Методий" Галя Гочева, както и историкът Ангел Василев. С плакет Асеновград и грамота бе удостоен краеведът Иван Гащилов.

Специална награда-приз "Петко Москов" бе връчена и от Съюза на предприемачите на писателя и издател Иван Желязков. Грамота за принос в културата бе връчена от Съюза на главния експерт от Общината Даниела Костова.

Архиерейският наместник на Асеновградската духовна околия ставрофорен свещеноиконом Йордан Георгиев подари иконата на св. св. Кирил и Методий на народните представители Силвия Хубенова, Манол Генов и Джевдет Чакъров и на кмета Емил Караиванов.

Източник: asenovgrad.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини