Спешното в Асеновград върна болна от левкемия, имали по-тежки случаи

Болна от левкемия с пристъп и задушаване не е била приета в Спешното в Асеновград. Затова алармира дъщерята на онкоболната жена. "Закарах я в Спешно отделение в болницата в Асеновград. Позвъних на вратата, през това време майка ми се задушаваше на пейката. След 10 минути позвъних втори път. Най-после ми отвориха. Излезе руса госпожа, която ме изгледа толкова лошо, че се почувствах все едно съм отишла на гости в нейния дом. Обясних най-нормално състоянието на майка ми, а тя ми отговори,че имали много спешни случай и да отида в 5-ти кабинет. През това време майка ми продължава да се задушава на пейката. Отидох в посочения кабинет. Почуках, отвори ми дежурната лекарка. Обясних и на нея за какво съм тук. Тя ме изслуша и в момента в който и казах, че майка ми е с Hll ми отвърна "ами аз какво да направя, тя трябва да отиде в Пловдив. Аз тук нищо не мога да направя. Идете в Спешно отделение." Върнах се бясна и паникьосана. Майка ми през това време се задушаваше на пейката. Отвори ми същата руса жена и се започна едно викане - тя нищо не можела да направи, имала много работа, имало човек с инсулт и младо момиче ,което се е натровило. Аз полудях - Спешната помощ само на двама пациента ли може да помага???? Тонът вече стана много остър, извиках и лекаря, който минаваше от едната в друга зала. Млад лекар, казва се д-р Обрейков. Той обаче дори не ме изслуша. Каза ми, че има много работа има инсулт и младо момиче в кома, и нищо не може да направи за майка ми. Русата жена през товя време ме задърпа за ръката, за да ме вкара вътре и да "видя, щом не вярвам". Майка ми продължаваше да се задушава. Разплака се. А докторът през това време взе да пита къде е полицията?? Попитах с полиция ли ме заплашва, отговор не получих. Майка ми пожела да се прибираме, ясно беше, че никой не иска да ни прегледа или поне да ни даде първа помощ. В този момент се усетих, че поне трябва да знам кой е лекарят, който не може да прегледа майка ми. Да му знам името поне. Върнах се, той все още беше до вратата. Попитах го как се казва. Той пощуря и си задърпа баджа или там каквото беше и ми го навря в лицето. След скандала докторката от 5- ти кабинет излезе и ни за преглед. Беше много любезна, оттам нещата малко се наредиха. Това е, което искам да ви разкажа. Изводите си ги направете сами. Пациентите, които бяха в Спешно отделение, дано се оправят бързо."

Изповедта на асеновградчанката предизвика вълна от коментари във Фейсбук. Имаше както такива, които я подкрепят, така и такива, които оправдаваха лекарите, поради заетостта и натовареността им. Включи се дори споменатият д-р Обрейков, за да каже своята гледна точка за случилото се. "Причините, заради които не успях да приема пациентката, са известни. Имаше два критични случая и нямахме резерви. Трябваше да оставя детето в кома на произвола на съдбата ли? Да, може би с неправилния тон ви върнах, и това е грешка, която съм направил."

Междувременно в дискусията се включиха и други асеновградчани, преживяли подобни сцени като тази с Милена и майка й.

В Спешното отделение към МБАЛ - Асеновград има само 42 легла в шокова зала и 2 за наблюдение.

Източник: asenovgrad.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Бг
    бг
    0 0
    12:49, 26 май 2015
    Левкемия, не левкимия!
  • 2
    14
    1432639150
    6 -2
    14:08, 26 май 2015
    Същата руса лелка ни разкарваше по етажите, пак с оправдание че не сме за там, докато хирург не ни изпрати ОТНОВО при нея! Изобщо тва спешно е някво адско лоби!!!
    • 81
      8177663300887
      3 -6
      15:29, 26 май 2015
      Не ставя ясно кой все пак е дежурил в неотложна помощ и кой е обслужил пациентката.А състоянието спешно ли е било. Ако не е било спешно за какво е всичко това.Приета ли е.Какво е направено за да си тръгне само след 30 мин пациентката. Много въпроси и моля без свободни съчинения. Да се плюе е лесно.
  • 3
    Za
    zapleskaaa
    4 -3
    16:38, 26 май 2015
    То за какво ли не връщат.......срохо бях за ухапване от кърлеж но това "не било тяхна работа"....ами на кой?
  • 4
    33
    334
    1 -1
    21:05, 26 май 2015
    За личен лекар. Вижте какви са задълженията им за което им се плаща и ги търсете.
  • 5
    14
    1432666158
    1 -1
    21:38, 26 май 2015
    В спешното се ходи защото изобщо в тази болница след раб.време или в почивни дни е невъзможно да се открие друг. Лесно се задават логични въпроси,особено ако не ти се е налагало да ползваш услугите на това западащо и деградиращо местенце :) теорията е различна от практиката!
  • 6
    Мога да напиша няколко варианта на непрофесионалното отношение към болните в Спешно отделение - Асеновград. Ако си от друг град и си на гости в никакъв случай не се разболявайте, защото ще Ви изпратят при личния лекар с такава скорост и такъв тон, че ще съжалите, че дишате и слушате такова отношение от лекари, които са се клели за "етично упражняване на медицина". Явно не трябва да се отдалечаваме от личните си лекари когато се разболяваме!
  • 7
    Ни
    Николай
    1 0
    05:03, 27 май 2015
    За Жалост Подобни Ситуации Са Факт, Повече от 20 години в Асеновград! Примери много: Заспалите в Спешното, Недоволните Сестри, вечно пияният от години 'доктор' филипов, който опропасти сумати животи, грешките в системата.... Ееее хора, не се разболявайте,че в Асеновград е Малко По-зле от Небитието - тук може и да те объркат 'довиждане', а нашите 'специалисти' Все Вина Нямат.....
Последни новини