Асен Блатечки режисира собствен филм

Асен Блатечки ще режисира филм по собствен сценарии, за който актьорът в момента провежда кастинг на морето. Филмът ще е комедия, а в него ще играят млади, неизвестни актьори и кандидат студенти за НАТФИЗ.

Заснемането на продукцията е част от уъркшопа на Блатечки, които той прави в рамките на шестото издание на МОНТФИЗ Арт Фест 2015. Сценарият е плод на съвместните усилия на Асен и неговите курсисти, сред които той провежда кастинг. Кастингът, заснемането и монтажът на продукцията ще се състоят по време уъркшопа на актьора в рамките на фестивала в Созопол и продукцията ще бъде показана на участниците в края на феста.

Известният актьор за първи път се включва във фестивала и води собствен курс заедно с колегите си Михаил Билалов, Башар Рахал, Койна Русева, Филип Аврамов, Любен Кънев и Владислав Виолинов. Блатечки влиза в ролята на преподавател, за да сподели опита си от киното с участниците във фестивала и да им даде ценни съвети за поведението им пред камера.

„Най-големият коректив за актьора е публиката. Ако той се вслушва в нея, няма как да сбърка. Един от най-големите актьори на българското кино и театър Наум Шопов никога не спираше да се учи от публиката и това му помагаше да продължава да се развива. Това го направи толкова велик“, коментира Асен Блатечки пред курсистите.
 

Източник: http://www.dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини