Коли пресичат опасно разделителната ивица, пропуснали магистралата

    Пътуващите за Турция гастарбайтери пак се объркват по пътя край Хасково и пропускат магистралата. Този път това става на пътния възел край Крепост, въпреки огромните предупредителни табели.

    Допреди няколко седмици потокът на юг пропускаше отбивката на Е-80 на пътния възел Хасково-Димитровград поради липсата на табели. Така “отсечката на смъртта” между Хасково и Харманли си остана натоварена като в предишни години. После от Пътното поставиха големи знаци, които указват отбивката към пътя за Димитровград. Край село Крепост гастарбайтерите трябва отново да се отклонят и да стъпят на магистралата. Това обаче в много от случаите не става.

    “Елате да видите какво се случва, повечето от турските коли се начукват чак в Димитровград. Някои пък се усещат, но след като отминат отбивката. И дават на заден или пък правят обратен завой. Въпрос на време е да стане някоя беля”, сигнализира наш читател, минал оттам и видял какво се случва на пътния възел.

    Проверка на Haskovo.net установи, че в думите му има голяма доза истина. Доста от шофьорите явно виждаха навреме табелите и завиваха към магистралата. Табелите са огромни и поставени на достатъчно разстояние от самата отбивка. Въпреки това обаче за няколко минути 5-6 автомобила профучаха край отбивката и стоповете им веднага светнаха. Някои пресякоха на два пъти разделителната ивица между двете платна, за да се върнат и да се включат отново в движението преди отбивката към АМ “Марица”. Други пък предпазливо даваха на заден.

    Нарушенията на турските шофьори се улесняват и от липсата на мантинели точно в този участък. Те бяха демонтирани по време на ремонта на пътя и след това не са възстановени.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини