Facebook ще изхвърля пиратското видео

Facebook започва битка с потребители, които публикуват в мрежата пиратски видео клипове. Нова технология ще сравнява публикуваното съдържание с вече съществуващо, така че правоносителите да разбират кога някой качва техни материали и да предприемат съответни мерки.

Някои партньори на Facebook се оплакват, че трети лица твърде често използват тяхно съдържание за лични цели. Това, според социалната мрежа, е несправедливо спрямо творците, които създават отлични видеоклипове. “Искаме авторите да получават възнаграждение за видео, което им принадлежи”, пише Facebook Media.

По същество, Facebook разработва еквивалент на системата Content ID, използвана в YouTube. С развитието на собствена платформа за видеохостинг, наличието на подобна система стана абсолютно необходимо за социалната мрежа.

В момента новата технология е достъпна само за ограничен брой потребители, основно служители на Facebook, ангажирани с разработката. По-късно клиентската част на софтуера ще бъде предоставена на заинтересовани компании.

По думите на Джордж Стромполос, мениджър на една от големите мрежи за създаване на видео съдържание за Facebook и YouTube, настоящата ситуация е много неприятна. Той разбира как Facebook се е озовала в нея – подобни компании-разработчици обикновено първо създават някакъв продукт и след това разбират правилата на играта.

Източник: technews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини