Apple обмисля да стане продуцент на филми и предавания

Apple обмисля да стане продуцент на филми и предавания, които да са достъпни само през услугите на компанията, съобщава сп. Variety. Компанията от Купертино вече дори е започнала преговори с някои студиа в Холивуд.

Желанието на Apple е съдържанието да се предлага чрез Apple TV и iTunes и да създаде конкурент на Netflix. Технологичният гигант вече търси и подходящи служители за изграждае на екип, който да реализира услугата.

Източниците на изданието са разнопосочни в плановете на Apple. Според част от тях компанията по-скоро има интерес да експериментира с идеята, но според други намеренията й са съвсем сериозни от самото начало. Непотвърдена информация гласи, че Apple също е предложила на Джереми Кларксън, Джеймс Мей и Ричард Хамънд да започнат новото си предаване именно на нейната платформа. В крайна сметка бившите водещи на автомобилното шоу TopGear избраха Amazon.

За сега Apple не планира да придобие филмово студио или да основе свове. Компанията предпочита да осигурява техническата платформа и аудиторията. От Купертино отказват коментар по темата.

Няма и яснота кога може подобна услуга да започне да работи. Основното желание на Apple е, тя да е част най-вече от Apple TV, като нова версия на устройството се очаква тази година. Малко вероятно е обаче тя да предлага услугата още от самото начало.

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини