34 °C

Рециклиращата индустрия е готова за протести заради високите екотакси

Ръководството на Асоциацията на рециклиращата индустрия у нас разпрати отворено писмо до медиите, в което питат докога българите ще плащат най-високите екотакси в Европейския съюз за рециклиране на стари автомобили. 

От бранша подчертават, че липсва прозрачност в събирането и разходването на таксите, възлизащи на 57 млн. лева годишно, предаде БНР.

През последната година много пъти са поставяли проблема пред министрите на околната среда и на икономиката и в други компетентни органи, пишат от асоциацията. Излезлите от употреба моторни превозни средства ощетяват всички български граждани, околната среда и икономиката и е необходимо да се проведе обществена дискусия и спешна реформа на системата, пише още в откритото писмо. 

Необходима е демонополизация в сектора, равнопоставеност, публичност на информацията. "Обявяваме готовност за предприемане на протестни действия в национален мащаб, като държим да обърнете внимание, че ще преминем и към гражданско неподчинение, ако това е необходимо!", завършва писмото на Асоциацията на рециклиращата индустрия.

 

Източник: actualno.com

Хороскоп за 20.08.2018

Овен
Телец
Близнаци
Рак
Лъв
Дева
Везни
Скорпион
Стрелец
Козирог
Водолей
Риби
Моля, изберете зодия
Последни новини