23 къщи са пострадали от последното наводнение в Белозем

23 къщи са пострадали при последното наводнение в пловдивското село Белозем. Това съобщи Пенка Кирилова, временно изпълняваща длъжността кмет на населеното място, цитирана от "Марица".

По думите й, щетите са описани, като освен тези къщи са обиколени и други, които не са в този район. „Има си представители, лицензирани специалисти, които оценяват повредите. Мисля, че засега сме свършили това, което трябваше да свършим", каза още Кирилова.

Предстои обработка на документите с описаните щети, след което общината ще ги изпрати до Министерството на вътрешните работи и до Комисията по бедствия и аварии.

„Очакваме резултатите. Всички къщи, които са били наводнени са обиколени и описани", коментира временно изпълняващата длъжността кмет на пловдивското село Белозем. По думите на Пенка Кирилова, подобно наводнение не се случва за първи път на територията на населеното място.

Все още не може да се каже колко средства ще са необходими за пълното възстановяване на щетите. „Има повреди, но нека да мине Комисията по бедствия и аварии, нека да се оценят щетите и специалистите да кажат своята дума", каза още Кирилова. Тя поясни, че по общинската пътна мрежа няма нанесени щети при последното наводнение.

На 29 септември бе отменено бедственото положение в селото.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини