Борисов в Лондон: К'во чакате, бе!? Реформи ли? (видео)

К'во чакате, бе!? Реформи ли? - с тази смесица от приятелски поздрав и типично поведение от 90-те премиерът Бойко Борисов прекрачи прага на българското посолство в Лондон в сряда вечерта.

"Поздравът" бе отправен към десетки младежи, които чакаха да влязат в дипломатическата мисия за среща с българския министър-председател.

На последните парламентарни избори през 2014 г. ГЕРБ получи в Лондон голяма подкрепа - от 8088 действителни бюлетини в британската столица, 52.51% бяха за партията на Борисов. Затова той си мислеше, че както и да се държи, тук всичко минава. Като в България...

Оказа се, че не е точно така.

Още преди Борисов да се появи на трибуната, заедно с министрите Даниел Митов и Екатерина Захариева и с посланика в Лондон Константин Димитров, беше ясно, че срещата с българската общественост няма да мине по очаквания ред. Почти 80% от присъстващите бяха млади хора, предимно студенти, които се бяха приготвили да не спестят нищо на министър-председателя.

В България обикновено си спестяваме много неща към управниците на подобен тип мероприятия - дали от страх за работното място, дали от някакви проверки, но тук - на Острова, политическата култура е доста по-различна. Британците изискват от политиците си, които са избрали, да изпълняват обещанията си и им държат постоянно сметка за това, пише novini.london

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини