Кой спаси Лили? Една теория за ангели и внушения...

В петък вечерта, през март миналата година, Дженифър Гросбек се отклонява от пътя си в северната час на щата Юта, докато се връща от вечеря в дома на баща си, и се хвърля с колата си в ледените води на река Форк.

Какво я кара да се отклони и как се стига до ужасната катастрофа все още остава загадка.

Когато изхвърча от пътя, предното колело на автомобила й се закача на бетонната стена над реката, обръщайки превозното средство наобратно, с капака към водата.

Колата удря предницата си в плитчините с такава сила, че автомобилът се намачква като картон.

Далеч от видимостта от пътя, червеният Додж престоява наполовина потопен в ледените води в продължение на 14 часа, преди да бъде забелязан от рибар, който видял ръка, висяща от счупения прозорец.

На място първи пристигат четирима местни полицаи, пише "Дейли мейл". Те влизат във водата, която е толкова смразяваща, че по-късно целият екип полицаи и пожарникари са с признаци на хипотермия, заради продължителното стоене в нея.

Полицаите снимат акцията си през цялото време. Две минути след като униформените вече са до колата и търсят начин да я отворят или обърнат, полицаите чуват тих женски глас, който звучи спешно и уплашено. Глас, който моли за помощ.

Във видеото не се чува ясно, но капитан Джаред Уорнър й отговоря, смятайки, че гласът се чува от разбитата кола. Той се провиква: "Помагаме, идваме!".

Минути след това спасителите успяват да отворят автомобила и откриват тялото на 25-годишната жена, която отдавна е мъртва.

На задната седалка спасителите откриват бебе - 18-месечната Лили. Висяща надолу с главата, но спасена от детската седалка, която я предпазва от падане в ледените води, тя остава в колата в продължение на 14 часа, чакайки спасение до мъртвото тяло на майка си.

В безсъзнание и с хипотермия, Лили е успешно извадена от колата и транспортирана в болницата. Чудотворното и оцеляване се превръща в заглавие за първа страница на вестниците по целия свят.

Впоследствие обаче спасителният екип се връща към момента на спасяването и осъзнава, че в гласът, който са чули, има нещо мистериозно.

Ако майката е починала от удара при катастрофата и бебето е било в безсъзнание, чий е женският глас, който всеки от мъжете се кълне, че е чул от катастрофиралата кола?

Един от полицаите, Тейлър Бедос, офицер с 10-годишен опит, казва, че преди случката не е вярвал в мистериозни истории. Той твърди, че Лили е била спасена от ангел-пазител, който през тази мразовита нощ е бил до нея и е призовал за помощ от полупотопената кола. Той даже пише книга, в която описва всичко.

Случаят на Лили все още няма логично обяснение. Един полицай би могъл да си въобрази, че чува гласове, но и четиримата униформени се кълнат, че са чули същото.

Браян Дюит твърди: Бяхме точно до колата, когато някой каза: "Помогнете ми!".

Джаред Уорн също потвърждава и твърди, че е чул глас, шепнещ: "Помощ!".

Обществеността обявява полицаите за наивни и луди. Учените все още не могат да дадат рационално обяснение на явлението. Според някои теории, човек бих могъл да види или чуе нещо, ако е недоспал.

Друга теория твърди, че мозъкът е разделен на две половини - едната слуша, а другата говори. Това било неврологичен механизъм на хора, изпаднали в екстремно физическо и психическо състояние.

Що се отнася до полицаите, чули мистериозния глас, има и теория, която обяснява гласът с подсъзнателно внушение, с което по невнимание един от тях "посажда" идеята в съзнанието на другите.

Източник: dnes.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини