Кметът на Асеновград: Да се молим за Ани и нейното оздравяване!

Вече няколко дни асеновградчани живеем в пълна съпричастност около състоянието на малката Ани, която пострада тежко при нелеп инцидент на връщане от Асенова крепост. Като лекар, родител и кмет на Асеновград съм изключително разтревожен за състоянието на момиченцето и се моля Ани да се оправи.

Позволявам си да отправя горещ призив към всички асеновградчани: Нека заедно бъдем съпричастни в искреното ни очакване тежко пострадалото дете да оздравее. Знам, че Ани се бори за живота си в ръцете на най-добрите лекари в Университетска болница - Пловдив. Изразявам безграничната си съпричастност. Общината e готова да се отзове за всичко, необходимо за скорошното и пълноценно възстановяване на детето.

В този тежък момент обаче съм дълбоко възмутен от всеки опит за спекулация около причините и вината за инцидента. По случая вече работи досъдебно производство , ангажирани са и всички институции, които имат отношение. Общината е заявила категорична пълна готовност за съдействие с информация, документация, сведения и отговорни лица, нужни за възможните проверки. Ето защо съм категоричен, че това е последният допустим казус, който може да се ползва за злонамерени спекулации.

Пътят, на който се е случил инцидентът е ремонтиран и обезопасяван по всички изрични предписания. Община Асеновград не си е позволила спестени мерки по безопасност и това е доказуемо. Училищните власти извършват своя проверка на правомощията и отговорностите си около тежкия инцидент с пострадалото дете. Като кмет на Асеновград няма да допусна недобросъвестни версии за несвършена работа или прехвърляне на вина.

Нека в навечерието на светлия празник 24 май, Асеновград покаже как общата ни молитва за оздравяване на едно прекрасно дете има смисъл и може да се случи най-доброто чудо: опазения детски живот.

Да се молим за Ани и нейното оздравяване!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини