Уикенд в орбита за $200 000

Искам да стана космонавт вече не е само мечта на малчуганите. Технологията съществува и Ричард Брансън цели да я използва по-скоро отколкото очакваме. Уекенд в орбита е все още само каприз за богатите, но само преди 20 години мобилните телефони също не бяха толкова достъпни.


Ако мечтата ви да бъдете космонавт е все още силна, тогава започвайте да спестявате. Досега, разходка в орбита означаваше многогодишна подготовка, или десетки милиони долари (за тези които ги имат!), но последни технологии ще направят разходка в орбита достижимо за всички.SpaceShipOne е пърнически самолет с реактивен двигател който спечели наградата Х миналата година. Наградата Х бе обявена за сполучлив полет в орбита без подкрепата на военни и правителствени организации. SpaceShipOne беше единствения кандидат да направи два последователни полета в орбита и спечели наградата като първият частен космически кораб.Сега, Ричард Брансън, британски бизнесмен, развива технологията за да я комерсилизира.


Прототипът ще има кабинка с 15 малки прозорчета които ще позволят почти 180 градуса паморамна гледка на Земята. Пътниците ще носят костюми и каски под налягане и ще бъдат свободни да се движат след като достигнат орбита. Първият SpaceShipOne ще се казва VSS Enterprise и летища са планирани в Ню Мексико и Великобритания. За сега цената на билетите е 200 000 USD. Ричард Брансън се надява да развие технологията и да увеличи флотилата от самолети за да понижи цената. За вбъдеще технологията ще позволи интерконтинентални полети от Лондон до Сидни за по-кратко от час (в сравнение с 14 часа в момента).

Източник: ittechnews.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини