„Хизбула“ отрича да се финансира от България

Близки до опозиционните сили в ливанския парламент отрекоха статии, публикувани в ливански вестници, в които българският парламент твърди, че през българска територия преминават наркотици към Ливан, съобщава изданието „Дейли Стар", цитирано от БГНЕС.

Блокът на „Хизбула" излезе с изявление до българския посланик в Ливан, в което се изразява надежда обвиненията да не са „ционистки опит да се дискредитира репутацията на опозиционните движения" и призовава българските парламентаристи да „проявят внимание и прецизност" във връзка с това.

Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в българския парламент прие в сряда доклада за производството и разпространението на синтетични наркотици и за констатирани проблеми в МВР.
В проекта за този доклад, базиран на данни от спецслужбите, се посочваше, че печалбите от преминаващи през България наркотици са били използвани за финансиране на организации като "Хизбула" и "Ислямски джихад".

Български криминални групи, търгуващи със синтетични наркотици, и араби, свързани с бунтовнически групировки, са си сътрудничели в трафика на дрогата, се казва в документа.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини