Над 30 терористични заговора застрашават Великобритания

Британската полиция и службите за безопасност работят върху 30 терористични заговора. Това заявява британският вътрешен министър Джаки Смит в днешна публикация.

В момента се преценява степента на заплахата и сериозността на случаите, обяснява Смит и допълва, че „нивото на опасността от терористични действия не намалява, а напротив, увеличава се".


На полицията и силите за сигурност е поставена основната задача - защита на британците.... Има 22 000 лица, които се наблюдават. Има 200 екстремистки групи. 30 са актуалните заговори, посочва вътрешният министър в интервю за News of the World.

Към момента лейбъристкото правителство на премиера Гордън Браун се опитва законово да продължи срока, в който може да се задържат лица, заподозрени в тероризъм на 42 дни. В момента този срок е 28 дни.

Това е спорно предложение, което ще бъде трудно да бъде прокарано през парламента, тъй като в момента се води остра дискусия. Опозиционните партия - Консервативната и Либерално-демократичната - вече заявиха, че ще гласуват против предложението на правителството.
Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини