Вече всички БГ цигари с нови цени

Тютюневите фабрики в Пловдив и Стара Загора ще бъдат приватизирани през фондовата борса с лиценз за производство на цигари, без марките, собственост на „Булгартабак холдинг".

Това решение са взели управителният и надзорния съвет на холдинга, като очакванията са продажбата да се осъществи в първата половина на юли, съобщи председателя на УС на холдинга Корнелия Нинова, предаде БГНЕС. Производството от Стара Загора и Пловдив технологично вече е прехвърлено в София и Благоевград.

Има подписано споразумение със синдикатите за изплащане на обезщетения на работниците от Пловдив и Стара Загора, съобщи още Нинова. Холдингът разполага с финансов ресурс за изплащането на тези обезщетения, които ще се дадат на работниците преди продажбата на дружествата. Общият размер на обезщетенията възлиза на 14 милиона лева.

"Булгартабак холдинг" за момента все още е в списъка на предприятията, които се приватизират със специално приета стратегия. Последният действащ документ за него е приетата от Народното събрание през 2004 г. стратегия. „Ние не предлагаме нова стратегия, а очакваме предложението на Икономическото министерство за изваждане на „Булгартабак" от списъка", поясни Корнелия Нинова. Това предложение, в момента е между първо и второ четене в икономическата комисия на парламента и след евентуалното му одобрение, ще се премине към приватизация по общите правила. До тогава ще се борим за запазване на пазарния дял и финансовата стабилност на останалата част на холдинга, за да можем, да посрещнем в добра кондиция увеличението на акцизите през януари, подчерта Нинова.

По думите на изпълнителния директор на "Булгартабак холдинг" Ангел Димитров пазарният дял на БТ сега е 62-63%, спадането от началото на годината досега е около 3%.
С нови цени вече са всички произвеждани от холдинга цигари, като досегашната си стойност са запазили само „Виктори" мека опаковка. На цена 2.75 лв. твърдите опаковки „Виктори", БТ 1 и ММ 100 мм, „Престиж" - лукс струва 2.80 лв., ММ 84 мм е 2.65 лв., „Трезор" 100 мм е 2.55 лв., „Невада" GD, „Средец" и „Фемина", „Престиж" - 2,50 лв.,"Фамилия"- слим между 2.50-2,75 лв. Холдингът пуска и нова марка „Уелкъм" 96 мм, 16 къса, цена 1,85 лв. Подготвя се и нов асортимент „Ева", който ще бъде с намалено съдържание на никотин - 0,10 мг и на катран 1 мг.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини