Ангел Бончев вече проговори

Освободеният от плен Ангел Бончев вече е в по-добро състояние и е бил разпитан от прокуратурата и службата за борба с организираната престъпност.

Това съобщи БНР, цитирано от Фокус.
По информация на агенцията в Софийска градска прокуратура пък са били извикани на разпит гардовете на съпругата му– Камелия, която също беше похитена при предаването на част от поискания откуп.

Разследващите се опитват да установят кога точно е бил освободен Бончев от похитителите - веднага след като са отвлекли жена му или няколко часа по-късно, за да се разбере дали нейното похищение е било планирано.

Камелия Бончева е в неизвестност от 11 юли и все още няма никаква информация за нея. Според непотвърдена официално информация в печатни медии бандитите вече са поискали откуп и за нея.
В сряда вечерта пред Военно-медицинска академия, където е настанен Ангел Бончев, започнаха да се събират близки и приятели на семейство Бончеви, както и фенове на ФК „Литекс" . Те заявиха, че организират граждански протест срещу несправедливостите в страната, като сформират „Клуб на надеждата". Пред ВМА ще има книга, в която всеки гражданин, който има желание, може да изрази подкрепата и съпричастността си към Ангел Бончев и съпругата му Камелия. Една от първите, която се подписа, беше една от медицинските сестри, които лежаха в либийски затвор 8 години - Снежана Димитрова.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини