Не е ясно дали Първанов ще говори за доклада на ОЛАФ

Вестник "Дневник" съобщава, че президентът Георги Първанов е насрочил за ранния следобед заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

В заседанието ще участват премиерът, председателят на парламента, министрите на отбраната, на вътрешните работи, на външните работи и на финансите, шефът на Държавната агенция "Национална сигурност", началникът на Генералния щаб на армията и представители на парламентарните групи.

Според предварителната програма на сбирката трябва да бъдат обсъдени резултатите от проверките за взривовете, които избухнаха на 3 юли във военни складове в Челопечене и по чудо се разминаха без жертви.

Предвижда се участниците да дискутират още състоянието на безопасността на армейските складове за бойни припаси и мерките за ускоряване на процеса на утилизация на излишните боеприпаси.

Военният министър ще представи проекта за нов закон за отбраната и въоръжените сили.

От опозицията обаче вчера настояха дневният ред на заседанието да бъде променен заради скандала около огласения доклад на Европейската служба за борба с измамите ОЛАФ,.

Според доклада на ОЛАФ, в българските държавни служби има влиятелни сили, които нямат интерес да бъде наказано нито едно лице от групата на бизнесмена Людмил Стойков, финасирал предизборната кампания на президента.

В доклада е записано, че българските власти прикриват престъпна група, злоупотребила със средства на ЕС на стойност над 32 млн. евро.

Шефът на парламентарната вътрешна комисия Минчо Спасов (НДСВ) също така поиска обяснение от Георги Първанов за връзката му със Стойков.
Източник: kafene.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини