Съд за родителите, пребили сина си Асен с точилка

Софийската районна прокуратура образува наказателно производство срещу родителите, които пребиха 14-годишния си син.

Детето само потърси лекарска помощ в "Пирогов" след нанесения му тежък побой, съобщи бТВ. Обвинението срещу семейство е, че в съучастие са изтезавали непълнолетното си дете. Бащата е служител на МВР.

Насиненият с точилка Асен прекара още един ден в "Пирогов". Детето вече е в по-добро физическо състояние и може да бъде изписано, коментираха лекуващите го травматолози. Момчето е по-спокойно, но все още е уплашено и отговаря едносрично. Пред социалните работници то признало, че и преди е имало конфликти с родителите си, най-вече заради слабите оценки в училище.

Асен все още не е виждал майка си и баща си заради полицейската забрана, но питал близките си за тях. В болницата го посетиха леля му и бабата и дядото, които живеят в кюстендилско село. Дядото и бабата разказаха, че живеят отделно, но внукът често им е гостувал. Социалните работници обмислят Асен да бъде настанено при баба и дядо, но той е пожелал да отиде при леля си.

На този етап е най-добре детето да бъде настанено в семейна среда. В краен случай може да се прибегне до приемно семейство или дом, обясни Надежда Станчева, директор "Социално подпомагане"- Красно село.

Асен беше приет в "Пирогов" в петък с огромни хематоми и наранени хрущяли от бой с точилка по ръцете, краката и тялото. Той обяснил за травмите си, че са станали в дома им в кв. "Лагера", когато майка му започнала да го бие с точилка, защото посегнал на свой приятел, който го предизвикал. По-късно стана ясно, че баща му го е държал, докато тя го е удряла. Таткото работи в столичния изтрезвител, уточниха от прокуратурата.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини