Пловдивският университет обяви прием в 143 магистратури

Прием в 143 магистърски програми обяви Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" за новата академична година, съобщиха от висшето училище.

Отделно, във Факултета по математика и информатика ще има 4 курса за допълнителна квалификация на учители и кандидат-студенти, а в Педагогическия - 5 специализации по психология и оценка на риска.

Подаването на документите ще е от 15 до 30 септември, но кандидатите могат да получат информация в деканатите на деветте факултета или при инспекторите още от началото на септември, съобщиха от "Учебен отдел".

Обучението на студенти за получаване на образователно-квалификационна степен "Магистър" ще се извършва в базите на Университета в Пловдив, както и във филиалите му в Смолян и Кърджали.

Семестриалните такси варират от 400 до 800 лева.

Най-скъпата такса е за магистратурата по "Медицинска химия", но кандидатите ще я изучават само 2 семестъра.

Най-евтината - 250 лева, е за "Английски език и методика" - задочно обучение, но тя ще се завършва за 6 семестъра.

За обявените 143 програми могат да кандидатстват всички завършили висше образование с образователно-квалификационна степен "Бакалавър" или "Магистър", поясниха от "Учебен отдел".

Другото условие пред кандидатите е средният им успех от следването и положените държавни изпити да не е по-нисък от "Добър" - 4,00.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини